Tup Tusie Lublin - fundacja, żłobek, klub malucha
Lublin, ul. Bursztynowa 1 lok. U8

Polityka prywatności

Niniejsza polityka prywatności oraz plików cookies przedstawia zasady postępowania z danymi osobowymi oraz wykorzystywania plików cookies w ramach strony internetowej tuptusie.org.

Polityka prywatności
  • Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Tup Tusie z siedzibą: ul. Ułanów 16/73, 20-554 Lublin, NIP: 712-334-54-44. Kontakt z administratorem możliwy jest pod adresem e-mail: kontakt@tuptusie.org lub pisemnie na adres siedziby administratora.
  • Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu udzielenia odpowiedzi na zapytanie przesłane w formularzu kontaktowym, czyli m.in. w celu przedstawienia oferty.
  • Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego (USA) na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni stopień ochrony (decyzja z dnia 12 lipca 2016 roku wdrażająca umowę Privacy Shield).
  • Pana/Pani dane osobowe będą przechowywane do momentu wycofania przez Panią/Pana zgody na przetwarzanie danych.
  • W związku z przetwarzaniem Pani/Pan danych osobowych, przysługują Pani/Panu następujące prawa:
    • prawo do dostępu do treści swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania,
    • prawo do przenoszenia danych,
    • prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
    • prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
  • Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.
  • Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem umownym
  • Pani/Pana dane będą nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania.
  • Ochrona danych osobowych odbywa się zgodnie z postanowieniami Rozporządzenia Ogólnego o Ochronie Danych Osobowych (RODO).
  • Przechowywanie danych osobowych ma miejsce na zabezpieczonych serwerach, używany jest m.in. bezpieczny protokół szyfrowania komunikacji (SSL) oraz nie są udostępniane jakimkolwiek podmiotom trzecim.
2. Pliki cookies
  • Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  • Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  • Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu Fundacja Tup Tusie z siedzibą: ul. Ułanów 16/73, 20-554 Lublin, NIP: 712-334-54-44.
  • Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    1. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    2. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  • W ramach Serwisu stosowane są „stałe” pliki cookies (persistent cookies). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  • W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  • Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  • Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  • Możesz w każdej chwili wyłączyć akceptowanie ciastek w przeglądarce, w tym celu odwiedź jej opcje konfiguracyjne i wyłącz obsługę cookies (instrukcję wyłączania cookies znajdziesz TUTAJ). Miej jednak na uwadze, że po tej operacji witryna może nie działać prawidłowo.
  • Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem wszystkoociasteczkach.pl lub „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Powyższy wzór polityki cookies pochodzi ze strony wszystkoociasteczkach.pl i chroniony jest prawem autorskim, które przysługują IAB Polska.